Cat Consuma Aparatul de Aer Conditionat

20 iunie 2012 | Autor: | Posted in Amenajari Interioare
Bonprix

A venit vara si bineinteles, una dintre problemele majore pe care le resimtim este caldura innabusitoare de care nu poti scapa decat facand o escapada la mare sau la munte. Daca va numarati printre cei care nu au posibiltatea sa dea fuga la mare ori de cate ori isi doresc, atunci, veti fi nevoiti cu siguranta de circumstantele “fierbinti” sa alegeti o alta modalitate de a va racori.

Una dintre problemele majore pe care o produce caldura este ca are efecte negative asupra modului in care noi ne desfasuram activitatea. Atunci cand afara temperaturile depasesc 25 de grade Celsius organismul incepe sa se lupte pentru a se adapta la noile temperaturi, iar noi, in loc sa ne concentram la activitatea pe care o desfasuram, suntem nevoiti sa suferim efectiv de caldura. Deci, singurele solutii pe care le avem la dispozitie sunt bauturile racoritoare si cuburi de gheata, ventilatorul si aparatul de aer conditionat. Prima varianta, este groazava pentru ca ne permite sa ne hidratam, ventilatorul in schimb, nu face nimic altceva decat sa plimbe aerul prin incapere si ne ofera o senzatie de racoare numai pe moment. Deci, singura solutie reala ramane instalarea unui aparat de aer conditionat.

Multe persoane se sperie de ideea montarii unui aparat de aer conditionat deoarece au auzit despre efectele negative pe care le poate avea un astfel de echipament asupra sanatatii, dar mai ales fac un pas inapoi cand isi imagineaza sumele de pe factura la energie electrica.

Totusi, amebele temeri sunt in mare masura doar mituri, iar statutul acestora merita sa ramana mit, daca stim cum sa intretinem corect echipamentul de aclimatizare, cat si faptul ca daca alegem un aparat de aer conditionat din clasa A non-inverter sau un aparat de aer conditionat inverter.

Pentru necunoscatori, nivelul de energie electrica pe care un aparat de aer conditionat il consuma este adaptat clasei in care este incadrat respectivul aparat de aer conditionat. Aparatul de aer conditionat functioneaza ca o pompa de caldura, deci are un anumit coeficient de consum de energie electrica, care depinde de clasa din care respectivul aparat face parte. Cel mai mic consum de energie il au aparatele din clasa A si clasa A+.

 

Bonprix

Autor:

Acest autor a publicat 22 articole pana acum.

Comments are closed.